VieCuri-button-home
VieCuri-button-print

Viecuri header Geboortecentrum 02

Viecuri Geboortecentrum contactblok logo

Borstvoeding

Na de geboorte wordt zo snel mogelijk gestart met voeding. Afhankelijk van je keuze zal er gestart worden met borstvoeding of flesvoeding.

Borstvoeding
Borstvoeding staat bij ons hoog in het vaandel. We dragen dan ook met trots de kwalificatie van Baby Friendly Hospital. We proberen met onze lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) de omstandigheden, zoals een rustige omgeving, zo optimaal mogelijk te maken om de borstvoeding goed te kunnen starten. De lactatiekundige is een aantal dagen per week aanwezig voor extra begeleiding en adviezen.

Als je besloten hebt om borstvoeding te gaan geven, streven we ernaar om binnen 1 uur na de bevalling je kindje aan de borst te leggen. Ook kun je tijdens de opname gebruik maken van de kolfapparaten op de afdeling. Als je meer wil weten over borstvoeding kun je de folder ‘Borstvoeding onze zorg’ vragen aan de verpleegkundige op de afdeling.


Flesvoeding
Als je kiest voor flesvoeding dan kun je bij ons kiezen uit twee merken; Hero en Nutrilon.

Het is niet verplicht om een van deze twee merken te kiezen. Je mag ook een ander merk voeding meenemen zodat we gelijk kunnen starten met de voeding van jouw keuze.

Meer informatie?
Kijk dan eens op onderstaande websites

www.borstvoeding.nl.

www.borstvoeding.com

www.borstvoedingnatuurlijk.nl

www.lalecheleague.nl

www.nvlborstvoeding.nl