VieCuri-button-home
VieCuri-button-print

Viecuri header Geboortecentrum 04

Viecuri Geboortecentrum contactblok logo

Couveusesuite

In onze couveusesuites bestaat de mogelijkheid om samen met je kindje, dat in de couveuse ligt, in een couveusesuite te verblijven. De verpleging van jou en je kindje vindt dan plaats in deze suite die rustig en huiselijk is ingericht. Het is voor je partner ook mogelijk om op deze suite te verblijven. In de suites is de mogelijkheid om bezoek te ontvangen en een beschuitje te smeren.

Op de suite kun je gebruik maken van o.a.:

• Eigen sanitair ( douche en toilet) voor de kraamvrouw.

• Een eigen koelkast op de suite. Hier mag je je eigen etenswaren bewaren.

• Ben je opgenomen op de neonatologieafdeling dan zorgen wij de eerste acht dagen voor drie maaltijden per  dag voor jou en je partner op de suite. Als je herstelt van een keizersnede geldt dit voor tien dagen.

• Tijdens de opname op onze afdeling, krijgen jullie een parkeer/ toegangspas waarmee je gratis van de parkeerplaats gebruik kunt maken. Deze pas geeft tevens toegang tot de afdeling.

Vergoeding zorgverzekeraar
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de opname van een kraamvrouw tot acht tot tien dagen na de bevalling uit de basisverzekering.
Niet alle zorgverzekeraars vergoeden een opname als deze niet medisch noodzakelijk is.

Wij adviseren dan ook altijd eerst bij de eigen zorgverzekeraar te informeren of de kosten voor het verblijf als gezonde moeder zonder medische noodzaak, wordt vergoed. Als dit niet het geval is, moet je het verblijf en de geleverde zorg zelf betalen. Je ontvangt dan een rekening van het ziekenhuis of via je zorgverzekeraar.